Reseptit

Tuorekaurapuuro

Tuorepuuro tehdään jo illalla ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Aamulla jää aikaa herkutteluun.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kaurahiutaleita (ei pikahiu- taleita)
  • 8 rouhittua mantelia
  • 2 dl rasvatonta maitoa tai ome- namehua
  • 2 dl rahkaa tai jogurttia
  • 1-2 tl hunajaa
  • ripaus kanelia
  • 2 dl marjoja

Valmistusohje

1. Mittaa kaurahiutaleet, mantelit ja maito tai mehu kulhoon. Sekoita ja anna puuron tekeytyä jääkaapissa seuraavaan aamuun.

2. Lisää rahka tai jogurtti ja mausta puuro hunajalla ja kanelilla. Syö marjojen kanssa.

Tuorepuurolla lähtee päivä mainiosti käyntiin:

puolukka-omena-raakapuuro

Omena-puolukka-raakapuuro

mustaherukka-hirssituorepuuro

Mustaherukka-hirssituorepuuro

tattarituorepuuro

Tattarituorepuuro

Kotiliesi.fi: Pähkinäinen tuorepuuro

X