Reseptit

Tuorekurkkupastaa ja savulohta

Tämän raikkaammaksi ei voi pasta muuttua. Kurkkuraasteen joukkoon kumottu kuuma pasta lämmittää tuorekurkun miellyttävästi mutta jättää rakenteen kuitenkin pureskeltavaksi. Savulohi ja pieni nokare valkosipulista, tuhtia aiolia sopivat täydellisesti kurkkupastan kavereiksi.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tuorekurkku
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua basilikaa tai minttua
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 2 rkl limetinmehua
  • 3 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • 1 l gnocchipastaa (keittämätöntä)
  • 500 g lämminsavulohta
  • 1/2 dl aiolia

Valmistusohje

1. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Voit suikaloida kurkun myös julienneraudalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilika. Hienonna kaprikset.

2. Sekoita isossa tarjoilukulhossa kurkkuraaste, valkosipulimurska, basilika, kaprikset, limetinmehu ja öljy. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsä pasta lävikköön ja siitä suoraan kurkkuseoksen joukkoon. Perkaa lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Nostele lämminsavulohta pastan joukkoon. Purista päälle nokareita aiolia.

Lisää maukkaita pasta-annoksia:

874392-kesakurpitsa_kurronen.jpg

Gnocchia, kesäkurpitsaa ja rapeaa salviaa

pastaa, savulohta ja paistettua sipulia

Pastaa, savulohta ja paistettua sipulia

lohi-pinaattipasta

Lohi-pinaattipasta

Kotiliesi.fi: Kalastajan pasta

X