Tuorekurkkupastaa ja savulohta
Tämän raikkaammaksi ei voi pasta muuttua. Kurkkuraasteen joukkoon kumottu kuuma pasta lämmittää tuorekurkun miellyttävästi mutta jättää rakenteen kuitenkin pureskeltavaksi. Savulohi ja pieni nokare valkosipulista, tuhtia aiolia sopivat täydellisesti kurkkupastan kavereiksi.
Ainekset
- 1 tuorekurkku
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettua basilikaa tai minttua
- 1 rkl pieniä kapriksia
- 2 rkl limetinmehua
- 3 rkl öljyä
- ripaus suolaa ja sokeria
- 1 l gnocchipastaa (keittämätöntä)
- 500 g lämminsavulohta
- 1/2 dl aiolia
Valmistusohje
1. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Voit suikaloida kurkun myös julienneraudalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilika. Hienonna kaprikset.
2. Sekoita isossa tarjoilukulhossa kurkkuraaste, valkosipulimurska, basilika, kaprikset, limetinmehu ja öljy. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsä pasta lävikköön ja siitä suoraan kurkkuseoksen joukkoon. Perkaa lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Nostele lämminsavulohta pastan joukkoon. Purista päälle nokareita aiolia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous