Reseptit

Tuorepuuro puolukoista

Liotetuista vehnänjyvistä syntyy maukas puuro, joka höystetään banaanilla, manteleilla ja pirteillä puolukoilla.

Teksti:
Soili Soisalao
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vehnänjyviä, liotettuna ja idätettynä
  • 2 rkl manteleita
  • 1.5 dl vettä
  • 1 banaani
  • 1-2 dl puolukoita
  • 2 tl hunajaa tai sokeria

Valmistusohje

1. Huuhtele jyvät ja liota niitä 8-12 tuntia. Idätä tölkissä jääkaapissa 12 vuorokautta: huuhtele aamuin, illoin kylmällä vedellä.

2. Jauha ensin mantelit tehosekoittimella, lisää sitten muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

3. Tarjoa puuron kanssa luonnonjogurttia ja hunajaa tai marjoja.

900 kJ (210 kcal) 1 annos

X