Reseptit

Tzatzikisilakat

Tzatziki- silakoissa Itämeri kohtaa Välimeren. Raikkaat silakat ovat mainio kesäinen alkupala ruisleivän kera tarjottuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä

Liemi

  • 2 dl vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • 2 tl sokeria

Lisäksi

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1–2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 iso suolakurkku suikaleina tai kuutioina

Valmistusohje

1. Huuhtele silakkafileet ja kuivaa ne. Sekoita etikkaliemen ainekset kulhossa ja lisää joukkoon silakat. Anna silakoiden kypsyä 3–4 tuntia jääkaapissa.

2. Hienonna valkosipuli ja minttu. Sekoita ne ranskankerman joukkoon ja lisää myös sitruunan mehu ja kuori, sokeri, suola, mustapippuri sekä suolakurkku.

3. Valuta kypsyneet silakkafileet lävikössä ja kääntele ne maustekastikkeen joukkoon.

4. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli, jolloin ne ovat valmiita maisteltaviksi.

Vinkki: Kokeile mintun tilalla tuoretta oreganoa ja saat silakoihin klassista kreetalaista makua.

Lisää kala-alkupaloja: 

985753-siikapallerot,590.jpg

Siikapallerot

Lohi_avokadopalat

Lohi-avokadopalat

985798-valkosipulisilakat,590.jpg

Limetti-valkosipulisilakat

Kotiliesi.fi: Lohipastrami

X