Tzatzikisilakat
Tzatziki- silakoissa Itämeri kohtaa Välimeren. Raikkaat silakat ovat mainio kesäinen alkupala ruisleivän kera tarjottuna.
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
Liemi
- 2 dl vettä
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl suolaa
- 2 tl sokeria
Lisäksi
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl tuoretta minttua
- 2 dl ranskankermaa
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1–2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 iso suolakurkku suikaleina tai kuutioina
Valmistusohje
1. Huuhtele silakkafileet ja kuivaa ne. Sekoita etikkaliemen ainekset kulhossa ja lisää joukkoon silakat. Anna silakoiden kypsyä 3–4 tuntia jääkaapissa.
2. Hienonna valkosipuli ja minttu. Sekoita ne ranskankerman joukkoon ja lisää myös sitruunan mehu ja kuori, sokeri, suola, mustapippuri sekä suolakurkku.
3. Valuta kypsyneet silakkafileet lävikössä ja kääntele ne maustekastikkeen joukkoon.
4. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli, jolloin ne ovat valmiita maisteltaviksi.
Vinkki: Kokeile mintun tilalla tuoretta oreganoa ja saat silakoihin klassista kreetalaista makua.
Lisää kala-alkupaloja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous