Reseptit

Uunijuurekset pestolla

Ihana talvinen lisuke syntyy uunissa paahdetuista juureksista, jotka saavat makua raikkaasta, itse tehdystä pestokastikkeesta. Voit käyttää mitä tahansa juureksia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Pesto on parasta itse tehtynä, mutta kiireessä voit oikaista myös kaupan valmiilla. Kuva: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunijuurekset pestolla:

  • 400 g perunaa
  • 400 g porkkanaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Pesto

  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1/2-1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese perunat ja porkkanat huolellisesti. Kuori tarvittaessa. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kääntele viipaleiden joukkoon öljy ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

2. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, niin että viipaleet ovat kypsiä ja saaneet väriä.

3. Valmista sillä aikaa pesto. Mittaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon peston ainekset ja sekoita tasaiseksi.

4. Valuta pestokastiketta kuumien kypsien juuresten pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Paahda mehevät lisukkeet juureksista: 

paahdetut juurekset

Paahdetut uunijuurekset

Uunijuurekset_kreikkalaisittain

Uunijuurekset kreikkalaisittain

värikkäät uunijuurekset

Värikkäät uunijuurekset

Kotiliesi.fi: Piparjuurijuurekset

X