Uunijuurekset pestolla
Ihana talvinen lisuke syntyy uunissa paahdetuista juureksista, jotka saavat makua raikkaasta, itse tehdystä pestokastikkeesta. Voit käyttää mitä tahansa juureksia.
Ainekset
Uunijuurekset pestolla:
- 400 g perunaa
- 400 g porkkanaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Pesto
- 1 ruukku basilikaa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1/2 valkosipulinkynsi
- 1/2-1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese perunat ja porkkanat huolellisesti. Kuori tarvittaessa. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kääntele viipaleiden joukkoon öljy ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
2. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, niin että viipaleet ovat kypsiä ja saaneet väriä.
3. Valmista sillä aikaa pesto. Mittaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon peston ainekset ja sekoita tasaiseksi.
4. Valuta pestokastiketta kuumien kypsien juuresten pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Paahda mehevät lisukkeet juureksista:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous