Uunijuusto ja hunaja-kanelisiirappi

Uunijuusto ja hunaja-kanelisiirappi 

4 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

4 dl ternimaitoa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

Hunaja-kanelisiirappi:

2 dl sokeria
1 dl vettä
1 vaniljatanko
2 tähtianista
1 rkl hunajaa
1 tl kanelia

Valmistusohje

Tertin kartanon reseptillä ternimaidosta tehty uunijuusto on herkullinen jälkiruoka. Uunijuusto tarjotaan lämpimänä hunaja-kanelisiirapin kanssa.

Sekoita ainekset keskenään ja siivilöi. Annostele maito voideltuihin vuokiin (esimerkiksi silikonivuokiin) ja kypsennä 115 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes juusto hyytyy. Tarjoa lämpimänä.

Hunaja-kanelisiirappi:

Sulata sokeri kattilassa ja anna paahtua kullankeltaiseksi. Lisää vesi, halkaistu vaniljatanko ja tähtianikset. Keitä kokoon noin 10 minuuttia. Siivilöi ja lisää hunaja ja kaneli. Tarkista maku.

Resepti: Tertin kartano, Mikkeli

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat