Reseptit

Uunijuusto ja hunaja-kanelisiirappi

Tertin kartanon reseptillä ternimaidosta tehty uunijuusto on herkullinen jälkiruoka. Uunijuusto tarjotaan lämpimänä hunaja-kanelisiirapin kanssa.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl ternimaitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Hunaja-kanelisiirappi:

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 2 tähtianista
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

 

Sekoita ainekset keskenään ja siivilöi. Annostele maito voideltuihin vuokiin (esimerkiksi silikonivuokiin) ja kypsennä 115 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes juusto hyytyy. Tarjoa lämpimänä.

Hunaja-kanelisiirappi:

Sulata sokeri kattilassa ja anna paahtua kullankeltaiseksi. Lisää vesi, halkaistu vaniljatanko ja tähtianikset. Keitä kokoon noin 10 minuuttia. Siivilöi ja lisää hunaja ja kaneli. Tarkista maku.

Resepti: Tertin kartano, Mikkeli

X