Reseptit

Uunikasvikset

Uunikasvikset 30 minuutisssa. Uunikasvikset saavat tässä ohjeessa makua raastetusta sitruunankuoresta, tuoreista yrteistä ja balsamicosta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunikasvikset

  • noin 8 minitomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • 100 g miniparsaa tai parsakaalia
  • 2 tl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 tl balsamicoa
  • 25 g auringonkukansiemeniä
  • vähän raastettua sitruunankuorta
  • 3 rkl persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

Uunikasvikset tehdään helposti näin:

1. Pane kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja balsamicoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Paahda siemeniä hetki kuivalla pannulla. Sekoita siemeniin raastettua sitruunankuorta ja silputtua persiljaa. Ripottele seos kasvisten päälle.

3. Tarjoa uunikasvikset esimerkiksi uunissa kypsennettyjen broilerinfileiden tai juhlahetkenä vaikkapa täydellisten sisäfileepihvien kanssa.

Kokeile myös uunijuureksia, pikkelöityjä kasviksia tai savustettuja kasviksia pekonikastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut ruusukaalit ja korianteridippi

X