Uunilohta, kasviksia ja riisiä
Aikuiset syövät riisin, kalan ja kasvikset muodikkaasti kulhosta. Taapero voi syödä annoksen lautaselta sormin. Ainekset voi myös soseuttaa.
Ainekset
- 500 g kirjolohta fileenä
- 1/2 tl suolaa
- 2 munaa
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 1-2 avokadoa
- 1/2 kurkku
- minitomaatteja
- tilliä
kastike
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 limetin mehu
- ripaus sokeria
- 1 tl silputtua chiliä
Valmistusohje
Nypi kalasta pois ruodot. Leikkaa lapsen pala erikseen. Pane kalapalat uunivuokaan ja suolaa aikuisten kalapala. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Keitä riisi ilman suolaa pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä munat.
Viipaloi avokado(t). Leikkaa kurkku tangoiksi. Sekoita kastikeainekset keskenään.
Kokoa lapsen annos lautaselle sormipaloina, tai sekoita ainekset keskenään ”risotoksi”.
Tee aikuisten annokset kulhoihin. Pane pohjalle riisiä, lisää päälle kasvikset, kananmuna ja kalapalat. Kaada päälle kastiketta ja koristele annokset tillillä.
Lisää lohta herkullisten lisukkeiden kera:
Kommentit
Miksi vihaatte lapsianne niin paljon että syötätte niille suolatonta kalaa?
Kommentit
Miksi vihaatte lapsianne niin paljon että syötätte niille suolatonta kalaa?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous