Reseptit

Uunipuikulat ja joulujuurekset

Tarjoa uunijuurekset paistin tai fileen lisäkkeenä. 

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g Lapin puikulaperunoita
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 punasipuli
  • 2-4 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • 2-4 punajuurta
  • pari oksaa rosmariinia
  • 1/4 tl hienoa merisuolaa
  • 1/4 tl vastarouhittua pippuria

Valmistusohje

1. Pese perunat puhtaiksi ja leikkaa veneiksi, kuori sipuli ja juurekset ja lohko reiluiksi paloiksi.

2. Öljyä kasvispalat ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle, ripottele mausteet päälle.

3. Paista 40–45 minuuttia 200 asteessa ja tarjoa paistin tai fileen lisäkkeenä.

X