Reseptit

Uuniraparperia ja manteli-kauramurua

Tarjoa muruseoksella peitetyt raparperit lämpiminä vaniljajäätelön ja kirsikoiden kanssa.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 ohutta raparperinvartta
  • 3 rkl sokeria

muruseos

  • 50 g rouhittuja manteleita
  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 50 g voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/2 tl vaniljasokeria

lisäksi

  • vaniljajäätelöä
  • kirsikoita

Valmistusohje

1. Pätki raparperit 10 sentin paloiksi, pane palat voilla voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle so­keri. Peitä vuoka foliolla.

2. Mittaa mantelirouhe, kaura­ hiutaleet, paloiteltu voi ja fariini­sokeri paistinpannulle. Kuumen­na sekoitellen, kunnes muruseos saa vähän väriä.

3. Kypsennä raparperipaloja fo­liolla peitetyssä vuoassa 200­-as­teisessa uunissa 15 minuuttia. Poista folio. Jatka kypsennystä tarvittaessa vielä hetki. Ripottele päälle muruseos. Nauti jäätelön ja kirsikoiden kera.

Raparperipaistos on nopea ja helppo herkku:

ruis-raparperipaistos

Ruis-raparperipaistos

helppo raparperipaistos

Helppo raparperipaistos

raparperipaistos

Raparperipaistos

Kotiliesi.fi: Raparpericrumble

X