Reseptit

Uunissa haudutettu lampaanpaisti - kaupunkilaisen rosvopaisti

Lampaanpaisti hautuu muhevaksi uunissa tällä reseptillä. Tarjoa lampaanpaisti rosmariinilla maustettujen paahdettujen perunoiden kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Uunissa kaikessa rauhassa kypsynyt lampaanpaisti tarjotaan punaviinikastikkeen kanssa.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

lampaanpaisti

  • 1,5 kg luuton lampaanpaisti

mausteseos

  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl lihafondia
  • 5-10 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl kuivattuja yrttejä (rosmariinia,minttua tai basilikaa)
  • 2 tl rouhittua pippuriseosta
  • 2 tl mineraalisuolaa

lisäksi

  • voipaperia
  • ruoanlaittopaperia
  • sanomalehti
  • foliota

kastike

  • 2 dl demi glace -kastikepohjaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 rkl maizena ruskeaa suurustetta
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Lampaanpaisti haudutetaan uunissa näin:

1. Sekoita keskenään kaikki mausteseoksen aineet. Nosta paisti voipaperin päälle ja mausta se kauttaaltaan seoksella. Kääri lampaanpaisti paperiin ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi.

2. Kääri lampaanpaisti ruoanlaittopaperiin, sen jälkeen kasteltuun sanomalehteen ja lopuksi folioon. Kypsennä 120 asteen uuninlämmössä noin 10 tuntia.

3. Pane kastikepohja, punaviini, balsamiviinietikka ja rosmariini kattilaan ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Poista rosmariini. Ripottele suuruste joukkoon ja keitä minuutti. Mausta kastike mustapippurilla.

Vinkki: Tarjoa lampaanpaisti kastikkeen, uunissa paahdettujen rosmariiniperunoiden tai papu-pekonisalaatin kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Neljä vaihtoehtoa perinteiselle lampaanpaistille

X