Uunissa haudutettu lampaanpaisti - kaupunkilaisen rosvopaisti
Lampaanpaisti hautuu muhevaksi uunissa tällä reseptillä. Tarjoa lampaanpaisti rosmariinilla maustettujen paahdettujen perunoiden kanssa.
Ainekset
lampaanpaisti
- 1,5 kg luuton lampaanpaisti
mausteseos
- 1/2 dl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl lihafondia
- 5-10 murskattua valkosipulinkynttä
- 3 rkl kuivattuja yrttejä (rosmariinia,minttua tai basilikaa)
- 2 tl rouhittua pippuriseosta
- 2 tl mineraalisuolaa
lisäksi
- voipaperia
- ruoanlaittopaperia
- sanomalehti
- foliota
kastike
- 2 dl demi glace -kastikepohjaa
- 2 dl punaviiniä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 rkl maizena ruskeaa suurustetta
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Lampaanpaisti haudutetaan uunissa näin:
1. Sekoita keskenään kaikki mausteseoksen aineet. Nosta paisti voipaperin päälle ja mausta se kauttaaltaan seoksella. Kääri lampaanpaisti paperiin ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi.
2. Kääri lampaanpaisti ruoanlaittopaperiin, sen jälkeen kasteltuun sanomalehteen ja lopuksi folioon. Kypsennä 120 asteen uuninlämmössä noin 10 tuntia.
3. Pane kastikepohja, punaviini, balsamiviinietikka ja rosmariini kattilaan ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Poista rosmariini. Ripottele suuruste joukkoon ja keitä minuutti. Mausta kastike mustapippurilla.
Vinkki: Tarjoa lampaanpaisti kastikkeen, uunissa paahdettujen rosmariiniperunoiden tai papu-pekonisalaatin kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Neljä vaihtoehtoa perinteiselle lampaanpaistille
Kommentit
10 tunnin paistoaika taitaa olla virheellinen. Minulla oli 1,7 kg:n rosvopaisti lampaasta ja 5 tuntia riitti hyvin.
Kommentit
10 tunnin paistoaika taitaa olla virheellinen. Minulla oli 1,7 kg:n rosvopaisti lampaasta ja 5 tuntia riitti hyvin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous