Reseptit

Uunissa paistettu ricottalevite

Ricottalevite toimii niin patongin kuin ruisnappienkin kanssa. Koristeeksi sopivat pinjaminsiemenet.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g ricottajuustoa (rasvaa 13,3 %)
  • 1 muna
  • 4-5 rkl hienonnettuja yrttejä (persiljaa, basilikaa, timjamia)
  • veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria

koristeeksi:

  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • hienonnettua timjamia

Valmistusohje

Maukas uunissa paistettu ricottalevite maistuu niin paahdetun täysjyväpatongin kuin rapsakoiden ruisnappienkin kanssa.

1. Sekoita juusto ja muna keskenään huolella.

2. Hienonna yrtit ja sekoita mausteiden ja juustomassan kanssa.

3. Voitele noin 2,5 dl:n vetoinen metallinen kakkumuotti kevyesti öljyllä.

4. Painele juustomassa vuokaan ja peittele kevyesti leivinpaperipalalla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes juusto tuntuu painettaessa kiinteältä.

5. Nosta juusto jäähtymään. Poista leivinpaperi ja kumoa juusto täysin jäähtyneenä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja ripottele hienonnetun timjamin kanssa juuston pinnalle.Tarjoile leivän kanssa levitteenä.

250 kJ (60 kcal) / 1 rkl

X