Reseptit

Vadelma-panzanellasalaatti

Perinteisesti rapeista krutongeista ja kesän kypsyttämistä tomaateista koottava toscanalainen leipäsalaatti, panzanella saa tässä ohjeessa uutta jujua vadelmista. Jos leipäkorissasi odottaa kuivahtanut leivänkannikka, tässä ohje, johon kannattaa tarttua!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Mozzarellajuusto tekee vadelma-panzanellasalaatista ruokaisan.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelma-panzanella:

  • 150 g maalais- tai ranskanleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kurkku
  • 100 g rucolasalaattia
  • 3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja basilikaa
  • 200 g vadelmia
  • 150 g pieniä mozzarellapalloja

Kastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
  • veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
  • ripaus suolaa
  • ripaus
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi.

2. Kuutioi kurkku. Huuhtele ja revi rucolasalaatit pienemmiksi vadille.

3. Nosta joukkoon hienonnetut yrtit, kurkkupalat, vadelmat ja valutetut mozzarellapallot.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin päälle.

5. Anna maustua jääkaapissa vajaan tunnin ennen tarjoilua.

Katso myös:

 

 

 

 

 

Avokado-leipäsalaatti

 

 

X