Reseptit

Vadelma-toscapalat

Klassinen toscakakku saa hauskan twistin vadelmista. Vaniljakastike tai pehmeä jäätelö maistuu haaleiden toscapalojen kanssa.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa
  • noin 3 dl tuoreita vadelmia

kuorrutus

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 100 g mantelilastuja
  • 2 rkl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Peitä noin 20 x 30 cm:n kokoinen korkeareunainen uunivuoka leivinpaperilla.

2. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää ne muna-vaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasvan ja maidon kanssa.

3. Kaada puolet taikinasta vuokaan, lisää marjat taikinan päälle ja levitä päälle loput taikinasta.

4. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tee toscaseos pohjan kypsyessä.

5. Mittaa kuorrutusainekset kattilaan, kiehauta seos. Kaada tosca melkein kypsän pohjan päälle. Kypsennä edelleen 10–12 minuuttia tai kunnes tosca on kauniin ruskea.

Ihanat toscakakut leivot myös näillä ohjeilla:

pähkinäinen mustikkatoscakakku

Pähkinäinen mustikka-toscakakku

mureat toscaleivokset

Mureat toscaleivokset

pähkinä-toscakakku
© Jorma Marstio

Pähkinä-toscakakku

Kotiliesi.fi: Toscakuorrutettu persikkapiiras

X