Reseptit

Vadelma-valkosuklaamousse

Vadelma-valkosuklaamousse on jälkiruoka, joka tekee elämästä nautinnollisempaa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g vadelmia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä
  • 150 g valkosuklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl (20 g) tomusokeria
  • 0.5 tl vaniljajauhetta tai -uutetta

Lisäksi:

  • vadelmia
  • 30 g keksimuruja

Valmistusohje

Vadelma-valkosuklaamousse tehdään näin:

1. Soseuta vadelmat ja purista seos tiheän siivilän läpi. Mausta tilkalla sitruunamehua.

2. Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja liuota ½ desilitraan lähes kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen vadelmasoseeseen.

3. Paloittele valkosuklaa. Kuumenna desi kermaa lähes kiehuvaksi ja sulata suklaapalat kermaan. Vatkaa loput kermasta pehmeäksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja vaniljajauheella.

4. Yhdistä kermavaahto ja sulatettu suklaaseos varovasti äännellen vadelmasoseeseen.

5. Lusikoi vaahto kahdeksaan pikkumuottiin tai espressokuppeihin. Anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään.

6. Kasta muotti hetkiseksi kuumaan veteen ja kumoa jälkiruoka annoslautaselle.

7. Tarjoa vadelma-valkosuklaamousse tuoreiden vadelmien ja keksimurujen kanssa.

Resepti: Lilli Paasikivi

Katso myös: Omena-vadelmakuitupommin ohje.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kevyt vadelmavaahto

 

X