Vadelmakiisseli
Kunnon sunnuntaipäivällisellä tarjoillaan jälkiruokaa ennen kakkukahveja. Sopivan raikas jälkkäri syntyy pakastevadelmista ja kermavaahdosta.
Ainekset
- 7 dl vettä
- 300 g pakastevadelmia
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 halkaistu vaniljatanko
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 dl kylmää vettä
Pinnalle
- löysää kermavaahtoa
- tuoreita vadelmia
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan vesi, vadelmat, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia.
2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan vispilöiden. Kun kiisseli kiehahtaa uudelleen, älä sekoita enää. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
3. Jaa kiisseli kauniisiin annosmaljoihin ja lisää pinnalle löysää kermavaahtoa.
4. Viimeistele muutamalla vadelmalla ja tarjoile.
Kiisseli on raikas ja helppo jälkiruoka:
Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous