Reseptit

Vadelmakiisseli

Kunnon sunnuntaipäivällisellä tarjoillaan jälkiruokaa ennen kakkukahveja. Sopivan raikas jälkkäri syntyy pakastevadelmista ja kermavaahdosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Ihanan raikas jälkkäri syntyy pakastevadelmista ja kermavaahdosta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 7 dl vettä
  • 300 g pakastevadelmia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 halkaistu vaniljatanko
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 dl kylmää vettä

Pinnalle

  • löysää kermavaahtoa
  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan vesi, vadelmat, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia.

2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan vispilöiden. Kun kiisseli kiehahtaa uudelleen, älä sekoita enää. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

3. Jaa kiisseli kauniisiin annosmaljoihin ja lisää pinnalle löysää kermavaahtoa.

4. Viimeistele muutamalla vadelmalla ja tarjoile.

Kiisseli on raikas ja helppo jälkiruoka:

Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

hyvä marjakiisseli

Hyvä marjakiisseli

marjakiisseli pakastemarjooista

Marjakiisseli pakastemarjoista

Kotiliesi.fi: Kiisselikimara

X