Reseptit

Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

Vadelmakiisselin pohjalta löytyy täyteläinen mascarponekermavaahto.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl vadelmamehua
  • 200 g kotimaisia pakastevadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä

Lisäksi

  • 1 dl vispikermaa
  • 100 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl tomusokeria

Koristeluun

  • muutama tuore vadelma

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan mehu, vadelmat ja sokeri. Kiehauta ja keitä pari minuuttia.

2. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja valuta seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan hyvin vispilöiden. Kuumenna kiisseli uudelleen kiehuvaksi, älä sekoita enää, ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.

3. Vaahdota vispikerma. Notkista mascarpone lusikalla ja kääntele joukkoon kermavaahto. Mausta vaahto sokerilla.

4. Jaa mascarponekermaa annoskulhoihin ja lusikoi päälle. Koristele vadelmilla ja tarjoile.

Katso  myös:

954987-mustikka_vadelmakiisseli.jpg

Vadelma-mustikkakiisseli, Ruoka.fi

806545-kerroskiisseli_Marstio.jpg

Kerroskiisseli, Ruoka.fi
Vadelmainen kerroskiisseli, Kotiliesi.fi

X