Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa
Vadelmakiisselin pohjalta löytyy täyteläinen mascarponekermavaahto.
Ainekset
- 6 dl vadelmamehua
- 200 g kotimaisia pakastevadelmia
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
Lisäksi
- 1 dl vispikermaa
- 100 g mascarponejuustoa
- 1 rkl tomusokeria
Koristeluun
- muutama tuore vadelma
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan mehu, vadelmat ja sokeri. Kiehauta ja keitä pari minuuttia.
2. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja valuta seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan hyvin vispilöiden. Kuumenna kiisseli uudelleen kiehuvaksi, älä sekoita enää, ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.
3. Vaahdota vispikerma. Notkista mascarpone lusikalla ja kääntele joukkoon kermavaahto. Mausta vaahto sokerilla.
4. Jaa mascarponekermaa annoskulhoihin ja lusikoi päälle. Koristele vadelmilla ja tarjoile.
Katso myös:
Vadelma-mustikkakiisseli, Ruoka.fi
Kerroskiisseli, Ruoka.fi
Vadelmainen kerroskiisseli, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous