Reseptit

Vadelmia, parsaa ja ilmakuivattua kinkkua

Tämä salaatti sopii hienommankin aterian pääruuaksi tai kevyeksi pääruuaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 l vadelmia
  • 80 g ilmakuivattua kinkkua
  • nippu rucolaa

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tyvestäpois noin 2 senttimetriä pitkä vaalea puisevapala. Paista parsoja 2‒3 minuuttia kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä.

2. Jaa parsat lautasille. Lisäämyös vadelmat, suikaleiksi revitty ilmakuivattu kinkku ja rucolanlehdet.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja tarkista maku.

4. Pirskottele kastike salaattien päälle ja tarjoile.

Katso myös:

Parsaa ja kinkkua salaattipedillä, Ruoka.fi

Juusto-parsapiirakka, Ruoka.fi

Papu-parsasalaatti, Kotiliesi.fi

 

X