Vadelmia, parsaa ja ilmakuivattua kinkkua
Tämä salaatti sopii hienommankin aterian pääruuaksi tai kevyeksi pääruuaksi.
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,5 l vadelmia
- 80 g ilmakuivattua kinkkua
- nippu rucolaa
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamicoa
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tyvestäpois noin 2 senttimetriä pitkä vaalea puisevapala. Paista parsoja 2‒3 minuuttia kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä.
2. Jaa parsat lautasille. Lisäämyös vadelmat, suikaleiksi revitty ilmakuivattu kinkku ja rucolanlehdet.
3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja tarkista maku.
4. Pirskottele kastike salaattien päälle ja tarjoile.
Katso myös:
Parsaa ja kinkkua salaattipedillä, Ruoka.fi
Juusto-parsapiirakka, Ruoka.fi
Papu-parsasalaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous