Reseptit

Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat

Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat ovat paitsi hyvännäköinen myös maistuva kasvisruoka koko perheelle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-4 pientä kesäkurpitsaa
  • ripaus suolaa

täyte:

  • 1 paprika kuutioina
  • 150 g herkkusieniä kuutioina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kypsiä couscous-suurimoita
  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 150 g saganaki-juustoa raastettuna
  • ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra siemenet pois teelusikalla. Ripottele pinnoille suolaa ja jätä puolikkaat hetkeksi itkettymään.

2. Kuullota paprika, herkkusienet ja sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä paistinpannulla. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon couscous, sitruunankuoriraaste ja mehu sekä raastettu saganaki (säästä hieman pinnalle ripoteltavaksi). Mausta seos maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

3. Kuivaa kesäkurpitsan puolikkaat talouspaperilla ja täytä ne kasvis-juustoseoksella. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

4. Paista täytettyjä kesäkurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

X