Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat
Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat ovat paitsi hyvännäköinen myös maistuva kasvisruoka koko perheelle.
Ainekset
- 3-4 pientä kesäkurpitsaa
- ripaus suolaa
täyte:
- 1 paprika kuutioina
- 150 g herkkusieniä kuutioina
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl kypsiä couscous-suurimoita
- 3 rkl hienonnettua minttua
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 rkl sitruunamehua
- 150 g saganaki-juustoa raastettuna
- ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria
Valmistusohje
1. Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra siemenet pois teelusikalla. Ripottele pinnoille suolaa ja jätä puolikkaat hetkeksi itkettymään.
2. Kuullota paprika, herkkusienet ja sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä paistinpannulla. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon couscous, sitruunankuoriraaste ja mehu sekä raastettu saganaki (säästä hieman pinnalle ripoteltavaksi). Mausta seos maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.
3. Kuivaa kesäkurpitsan puolikkaat talouspaperilla ja täytä ne kasvis-juustoseoksella. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
4. Paista täytettyjä kesäkurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Kommentit
Täyte oli todella hyvää! Itse tosin jätin paprikan pois ja vaihdoin couscousin quinoaan. Kypsentämiseen olisi ollut helpompaa, jos kesäkurpitsan lihan olisi sekoittanut seokseen!
Kommentit
Täyte oli todella hyvää! Itse tosin jätin paprikan pois ja vaihdoin couscousin quinoaan. Kypsentämiseen olisi ollut helpompaa, jos kesäkurpitsan lihan olisi sekoittanut seokseen!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous