Välimeren kala-perunavuoka
Välimeren kala-perunavuoka maistuu tomaatin ja sitruunan sointuvalta yhdistelmältä.
Ainekset
- 600 g kalafileitä
- 1 sitruuna
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl sileälehtistä persiljaa
- 1 rkl tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
- 500 g jauhoisia perunoita
- 400 g tomaatteja
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl vastarouhittua musta- tai valkopippuria
- 1-2 rkl vettä
Valmistusohje
Välimeren kala-perunavuoka saa makunsa sitruunasta, tomaatista, oreganosta ja valkosipulista.
1. Kuori ja pilko perunat ja valkosipulinkynnet, pilko tomaatit ja hienonna yrtit.
2. Sekoita sitruunan mehu, vesi, öljy ja mausteet.
3. Lado perunapalat vuokaan, lisää kalafileet, tomaatinpalat ja kastike sekä kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.
4. Kun kala on kypsää ja vaaleaa, siirrä se toiseen kulhoon ja peitä foliolla.
5. Nosta uuninlämpö 250:en ja kypsennä vielä perunat valmiiksi.
6. Aseta lautasille perunaa ja kalaa ja valele lientä päälle, tarjoa salaatin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous