Reseptit

Välimeren tomaatit

Tomaattiherkku. Uunissa paahdetut ja öljyyn säilötyt tomaatit ovat hyvin monikäyttöisiä. Ne sopivat sellaisenaan lisäkkeeksi, pastakastikkeisiin, pataruokiin ja pizzan päälle. Käytä tomaatit parin kuukauden sisällä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • yhteensä 1 kg kirsikka- ja tavallisia tomaatteja
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2–3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • 1 rkl silputtua rosmariinia

Mausteöljy

  • noin 3 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • kuivattua tai tuoretta rosmariinia
  • puhtaita basilikanlehtiä
  • (chilihiutaleita)

Valmistusohje

 

1. Huuhtele tomaatit. Puolita kirsikkatomaatit ja lohko isot tomaatit.

2. Pane tomaatit ja puolitetut valkosipulinkynnet uunipellille kuoripuoli alaspäin. Valuta päälle öljyä, mausta kevyesti suolalla ja sokerilla. Ripottele päälle rosmariinisilppu.

3. Paahda tomaatteja 120-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Mausta öljy suolalla sekä sokerilla (ja halutessasi chilillä).

4. Lado tomaatit, yrtit ja valkosipulinkynnet kiehuvassa vedessä steriloituihin lasipurkkeihin. Kaada päälle öljy, jonka pitää peittää tomaatit kauttaaltaan. Tomaatit ovat valmiita noin viikon kuluttua ja säilyvät 2 kuukautta.

Katso myös:

Tomaattisalsa, Ruoka.fi

Tomaatti-mozzarellapiirakka, Ruoka.fi

Tomaatti-basilikaleipä, Kotiliesi.fi

X