Reseptit

Välipalapatukka

Itse tehtyihin energiapatukoihin voi käyttää oman maun mukaisia pähkinöitä, hedelmiä ja muroja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valitse näihin patukoihin omia lempipähkinöitäsi ja -hedelmiäsi.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 0.8 dl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 4 dl täysjyvämuroja
  • 1 dl rouhittuja manteleita tai pähkinöitä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl silputtuja taateleita, rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

1. Rouhi murot karkeaksi jauheeksi painelemalla niitä kaulimella muovipussissa. Lisää mantelirouhe, seesaminsiemenet ja silputut taatelit.

2. Pane maapähkinävoi, siirappi ja fariinisokeri mikronkestävään kulhoon ja kuumenna minuutti kerallaan, kunnes fariinisokeri liukenee seokseen. Kaada seos kuumana kuivien aineiden joukkoon. Jos seos on liian kuivaa, lisää tilkka vettä. Levitä seos levyksi leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa levy viipaleiksi ja kääri paperiin tai sellofaaniin.

3. Säilytä välipalapatukat jääkaapissa.

Katso myös:

Helpot myslipatukat

Energiapatukat

Karpalo-granolaruudut

Kotiliesi: Mustikka-energiapatukat

X