Välipalapatukka
Itse tehtyihin energiapatukoihin voi käyttää oman maun mukaisia pähkinöitä, hedelmiä ja muroja.
Ainekset
- 1 dl maapähkinävoita
- 0.8 dl vaaleaa siirappia
- 2 rkl fariinisokeria
- 4 dl täysjyvämuroja
- 1 dl rouhittuja manteleita tai pähkinöitä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl silputtuja taateleita, rusinoita tai kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
1. Rouhi murot karkeaksi jauheeksi painelemalla niitä kaulimella muovipussissa. Lisää mantelirouhe, seesaminsiemenet ja silputut taatelit.
2. Pane maapähkinävoi, siirappi ja fariinisokeri mikronkestävään kulhoon ja kuumenna minuutti kerallaan, kunnes fariinisokeri liukenee seokseen. Kaada seos kuumana kuivien aineiden joukkoon. Jos seos on liian kuivaa, lisää tilkka vettä. Levitä seos levyksi leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa levy viipaleiksi ja kääri paperiin tai sellofaaniin.
3. Säilytä välipalapatukat jääkaapissa.
Katso myös:
Kotiliesi: Mustikka-energiapatukat
Kommentit
Laitoin vahingossa kissan mikroon! Nyt kissa on kuollut…!!!!!
Kommentit
Unohdin myslipatukat pakastimeen kun piti laittaa vähäksi aikaa kovettumaan.. olleet siellä 3h.. onko enää mitään tehtävissä?
Laitoin vahingossa kissan mikroon! Nyt kissa on kuollut…!!!!!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous