Reseptit

Valkosipulikatkaravut

Valkosipuliset katkaravut tuoksuvat hou­kuttelevasti. Varo kypsentämästä katkarapuja liian kauaa, sillä ne sitkistyvät yli­ kypsennettäessä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 1/2 tl kuivattuja chililastuja
  • 1 tl sitruunan raastettu kuorta
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 160 g isoja pakastekatkarapuja sulatettuna
  • 2 rkl tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä ja lisää valkosipulit sekä chililastut.

2. Hauduta hetki, mutta älä polta. Lisää suola, sitruunankuori, sitruunamehu ja valkoviini. Kiehauta ja lisää katkaravut ja tilli.

3. Anna rapujen kuumentua ja siirrä pannu pois liedeltä.

4. Lusikoi ravut annoskulhoihin ja tarjoile heti hyvän leivän kera.

Katso myös nämä kivat katkarapuherkut:

aasialaiset katkarapupiirakat

Aasialaiset katkarapupiiraat

vohvelit ja katkaraputäyte

Vohvelit ja katkaraputäyte

Katkarapuleipä ja limettiviipaleet

Katkarapuleivät

Kotiliesi.fi: Katkaraputempurat

X