Reseptit

Valkosipulileivät

Valkosipulileivät paahtuvat rapeiksi uunin lämmössä. Valkosipulin, yrttien ja voin makutrio on vastustamaton.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipulileivät

  • 1 maalaispatonki
  • 50 g voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Valkosipulileivät tehdään helposti näin:

1. Leikkaa patonki reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille.

2. Sekoita voi, öljy, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu lehtipersilja keskenään. Levitä seos patonkiviipaleiden pinnalle.

3. Paista valkosipulileivät 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Katso myös: Crostinit yrtti-juustotäytteellä

Katso myös Kotilies.fi: Bruschetta on alkupalojen klassikko

X