Valkosipulinen kukkakaalikeitto
Kukkakaalikeiton täyteläisyys ihastuttaa. Teresa Välimäen reseptin salaisuutena on loraus hunajaa.
Ainekset
Valkosipulinen kukkakaalikeitto
- 2 salottisipulia hienonnettuna
- 5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 iso kukkakaali paloiteltuna
- ripaus cayennepippuria
- ripaus muskottipähkinää
- 1 l kasvislientä
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Valkosipulinen kukkakaalikeitto valmistuu näin.
1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
2. Lisää kukkakaali ja mausteet. Lisää lientä niin, että ainekset peittyvät.
3. Keitä kukkakaalit pehmeiksi ja kaada osa liemestä sivuun odottamaan.
4. Soseuta valkosipulinen kukkakaalikeitto ja lisää lientä niin, että saat sopivan paksuisen keiton.
5. Mausta valkosipulinen kukkakaalikeitto hunajalla ja ripauksella suolaa.
Katso myös:
Italialainen kukkakaalikeitto
Vaniljainen kukkakaalikeitto
Kotiliesi.fi: Kukkaalikeitto ja korianteriöljy
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous