Reseptit

Valkosipulinen kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeiton täyteläisyys ihastuttaa. Teresa Välimäen reseptin salaisuutena on loraus hunajaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipulinen kukkakaalikeitto

  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • 5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso kukkakaali paloiteltuna
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 1 l kasvislientä
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Valkosipulinen kukkakaalikeitto valmistuu näin.

1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
2. Lisää kukkakaali ja mausteet. Lisää lientä niin, että ainekset peittyvät.
3. Keitä kukkakaalit pehmeiksi ja kaada osa liemestä sivuun odottamaan.
4. Soseuta valkosipulinen kukkakaalikeitto ja lisää lientä niin, että saat sopivan paksuisen keiton.
5. Mausta valkosipulinen kukkakaalikeitto hunajalla ja ripauksella suolaa.

Katso myös:

Italialainen kukkakaalikeitto
Vaniljainen kukkakaalikeitto

Kotiliesi.fi: Kukkaalikeitto ja korianteriöljy

X