Reseptit

Valkosipulisilakat

Valkosipulisilakat on joulupöydän klassikko.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg silakoita tai noin 600 g silakkafileitä

Liotusliemi:

  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl meri- tai mineraalisuolaa

kastike:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 3-5 murskattua valkosipulinkynttä
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Näin valmistat valkosipulisilakat

  1. Perkaa ja huuhdo silakat ja poista niistä selkäruoto tai käytä valmiiksi fileoituja silakoita.
  2. Sekoita liotusliemen aineet ja kaada liemi silakkafileiden päälle. Anna liota muutama tunti tai vaikka yön yli, kunnes kalan liha on muuttunut valkoiseksi.
  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Valuta ja kuivaa silakkafileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan. Se lähtee helposti irti vetäisemällä.
  4. Pane silakkafileet sellaisinaan tai paloiteltuina kerroksittain kastikkeen kanssa kannelliseen astiaan. Anna valkosipulisilakoiden maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta ennen tarjoilua.
X