Valkosuklaa-minttuvanukas
Aterian päättää hienostunut valkosuklaa-minttuvanukas. Vanukkaat voi valmistaa jääkaappiin odottamaan hyvissä ajoin etukäteen.
Ainekset
- 3 dl kuohukermaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 dl sokeria
- muutama oksa tuoretta minttua
- 100 g valkosuklaata
Viimeistelyyn
- tuoretta minttua hienonnettuna
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan kerma, sitruunamehu, sokeri, vaniljasokeri ja mintunoksat.
2. Kuumenna varovasti sekoitellen kunnes sokerit sulavat. Hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Poista mintunoksat ja kaada seos annosmaljoihin. Peitä maljat kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
4. Viimeistele hienonnetulla mintulla juuri ennen tarjoilua.
Lisää kielen vieviä jälkiruokia valkosuklaasta:
Valkosuklaamousse ja mansikkakastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous