Reseptit

Valkosuklaa-vadelmamuffinit

Mehevät valkosuklaa-vadelmamuffinit maistuvat hyviltä myös ilman kermavaahtoa. Muffinien kaverina maistuu raparperi-mansikkajuoma.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 100 g sitruuna-valkosuklaata
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta

Lisäksi:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl murskattuja vadelmia

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla pari kertaa sulatuksen aikana sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä pari minuuttia, lisää sokerit. Sekoita ja lisää munat yksi kerrallaan. Kääntele viimeiseksi taikinaan jauho-leivinjauheseos ja sitruunankuoriraaste.

2. Lusikoi taikina keskikokoisiin muffinipelille pantuihin paperivuokiin. Paina jokaisen muffinin keskelle pari vadelmaa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää murskatut vadelmat. Koristele muffinit vadelmavaahdolla.

X