Valkosuklaakinuskikakku
Valkosuklaakinuskikakusta ei makeutta puutu! Ihana vaihtoehto kevään juhliin.
Ainekset
pohja:
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 25 g sulatettua suolatonta voita
Valkosuklaakinuski:
- 250 g (3 dl) sokeria
- 3 dl kuohukermaa
- 200 g valkosuklaata
Valkosuklaakreemi:
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 4 keltuaista
- 2 rkl maizenaa
- 150 g valkosuklaata
- yhden sitruunan kuori raastettuna
Kakun kostutusliemi:
- 5 dl vettä
- 2.5 dl sokeria
- yhden sitruunan kuori raastettuna
Lisäksi:
- vadelmahilloa
- koristeeksi:
- kermavaahtoa
- pistaasipähkinärouhetta
Valmistusohje
Hurmaava valkosuklaa-kinuskikakku on perinteinen täytekakku, jonka makuun valkosuklaa tuo lisää syvyyttä. Sen koristeluun voi käyttää myös kauden marjoja.
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita ne kädellä munavaahtoon. Näin tunnet, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja. Lisää lopuksi voi.
Kaada taikina voideltuun jakorppujauhotettuun suorareunaiseen kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. jäähdytä.
Leikkaa kakkupohja vaakasuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi levyiksi.
Paahda kinuskia varten sokeri kullanruskeaksi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja keitä tasaiseksi. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon hienonnettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja siivilöi. Jäähdytä.
Kiehauta kreemin sokeri ja kerma. Sekoita keltuaiset ja Maizena. Kaada kuuma kerma niiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosuklaa ja raastettu sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
Kiehauta kostutusliemen vesi ja sokeri. Mausta sitruunan kuorella. Kakku on hyvä kostuttaa lämpimällä liemellä, silloin se imeytyy tasaisesti. Kostuta alimmainen kakkulevy, levitä sille kevyesti vadelmahilloa ja hillolle valkosuklaakreemiä. Nosta päälle seuraava levy ja tee samoin. Levitä kreemiä tasaisesti myös kakun reunoille. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Tähän asti voi hyvin tehdä pari päivää ennen tarjoilua.
Kaada valkosuklaakinuski kakun pinnalle. Koristele kermavaahdolla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous