Reseptit

Valkosuklaakinuskikakku

Valkosuklaakinuskikakusta ei makeutta puutu! Ihana vaihtoehto kevään juhliin.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 25 g sulatettua suolatonta voita

Valkosuklaakinuski:

  • 250 g (3 dl) sokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata

Valkosuklaakreemi:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2 rkl maizenaa
  • 150 g valkosuklaata
  • yhden sitruunan kuori raastettuna

Kakun kostutusliemi:

  • 5 dl vettä
  • 2.5 dl sokeria
  • yhden sitruunan kuori raastettuna

Lisäksi:

  • vadelmahilloa
  • koristeeksi:
  • kermavaahtoa
  • pistaasipähkinärouhetta

Valmistusohje

Hurmaava valkosuklaa-kinuskikakku on perinteinen täytekakku, jonka makuun valkosuklaa tuo lisää syvyyttä. Sen koristeluun voi käyttää myös kauden marjoja.

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita ne kädellä munavaahtoon. Näin tunnet, ettei  taikinaan jää jauhopaakkuja. Lisää lopuksi voi.

Kaada taikina voideltuun jakorppujauhotettuun suorareunaiseen kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. jäähdytä.

Leikkaa kakkupohja vaakasuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi levyiksi.

Paahda kinuskia varten sokeri kullanruskeaksi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja keitä tasaiseksi. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon hienonnettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja siivilöi. Jäähdytä.

Kiehauta kreemin sokeri ja kerma. Sekoita keltuaiset ja Maizena. Kaada kuuma kerma niiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta  kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosuklaa ja raastettu sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.

Kiehauta kostutusliemen vesi ja sokeri. Mausta sitruunan kuorella. Kakku on hyvä kostuttaa lämpimällä liemellä, silloin se imeytyy tasaisesti. Kostuta alimmainen kakkulevy, levitä sille kevyesti vadelmahilloa ja hillolle valkosuklaakreemiä. Nosta päälle seuraava levy ja tee samoin. Levitä kreemiä tasaisesti myös kakun reunoille. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

Tähän asti voi hyvin tehdä pari päivää ennen tarjoilua.

Kaada valkosuklaakinuski kakun pinnalle. Koristele kermavaahdolla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

X