Valkosuklainen karpalokakku
Tässä herkullisessa valkosuklaisessa karpalokakussa on piparkakkupohja.
Ainekset
Valkosuklainen karpalokakku
- 180 g piparkakkuja
- 75 g margariinia
täyte:
- 4 dl kuohukermaa
- 500 g maitorahkaa
- 260 g valkosuklaata
- 1 dl sokeria
- 3 tl liivatejauhetta
- 4 rkl kiehuvaa vettä
päälle:
- 5 dl jäisiä marjoja (karpaloita, puolukoita, vattuja tai mansikoita)
- 1 dl punaista mehutiivistettä
- 2 dl vettä
- 2 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Valkosuklainen karpalokakku leivotaan helposti näin:
1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna piparit, lisää sulatettu margariini ja painele seos vuoan pohjalle. Pane jääkaappiin, kunnes täyte on valmis.
2. Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Sekoita suklaa hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää rahka ja sokeri. Liuota liivatejauhe kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa 2 tunnista vuorokauteen.
3. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna seos uudestaan kiehuvaksi. Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi kiille marjojen päälle. Valkosuklainen karpalokakku saa jäähtyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.
Saatat pitää myös valkosuklaamutakakusta, karpalo-valkosuklaamoussesta tai valkosuklaa-vadelmaisista piparkakkupaloista.
Katso myös Kotiliesi.fi:stä Suklaapossu-blogin valkosuklaa-puolukkajuustokakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous