Vanilja-raparperipiirakka
Tässä piirakassa raparperit asetellaan ihanan vaniljaseoksen päälle.
Ainekset
Vanilja-raparperipiirakan pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
- 1 pussi vaniljakastikejauhetta
- 1.5 dl maitoa
- 1 dl purkki (250 g) mascarponejuustoa
- 1 kananmuna
- 250 g raparperia
Valmistusohje
Vanilja-raparperipiirakka syntyy näin:
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja pyöräytä nopeasti taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Vanilja-raparperipiirakka saa herkullisen täytteen. Sekoita vaniljakastikejauhe kulhossa maitoon ja anna seistä muutama minuutti.
4. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja kananmuna.
5. Valuta vaniljaseos piirakkapohjan päälle ja levitä tasaisesti.
6. Paloittele raparperit ja asettele piirakan pinnalle.
7. Paista vanilja-raparperipiirakka 200-asteisessa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.
Katso myös raparperi-kookosneliöiden ohje.
Katso myös Kotiliesi.fin suosituimmat raparperipiirakoiden reseptit.
Kommentit
Siis tuleeko mascarponejuustoa 1 dl vai 1 purkki?
Kommentit
Siis tuleeko mascarponejuustoa 1 dl vai 1 purkki?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous