Reseptit

Vanilja-ricottapannarit

Pulskat pikkupannarit tehdään ricottajuustosta ja maustetaan vaniljalla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • puolikas vaniljatanko

paistamiseen:

  • voita

Valmistusohje

Sekoita kulhossa ricottajuusto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Erottele kanamunista valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja maito. Raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet.

Sekoita joukkoon juusto-jauhoseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto lopuksi taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota puoli tuntia ennen paistamista.

Paista taikinasta pieniä pannareita ohukaispannulla. Taikinasta tulee noin 18 – 20 kpl pannukakkuja. Tarjoile hillon tai kermavaahdon kanssa.

X