Reseptit

Vaniljainen pannukakku

Pannukakku muistuttaa lapsuuden herkkuhetkistä. Valmista vaniljaista pannukakkua esimerkiksi seuraavaan kahvitteluhetkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vaniljainen pannukakku

  • 4 munaa
  • 1 l maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 dl sulatettua voita tai margariinia

Valmistusohje

Vaniljainen pannukakku tehdään näin:

Vaniljainen pannukakku eli vaniljapannari kypsyy uuninpellillä.

1. Sulata rasva. Riko kananmunat kulhoon yksitellen ja lisää joukkoon puolet maidosta. Vatkaa maito-ja munaseos keskenään. Lisää joukkoon jauhot ja sokerit, vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää lsitten oput maidosta ja sulatettu rasva.

2. Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle tai isoon voideltuun uunivuokaan. Kypsennä vaniljapannaria  225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

3. Tarjoa pannukakku tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa. Sipaisu vaahterasiirappia tuo vaniljapannariin herkullisen maun.

Vinkki: Pannaritaikinan voi höystää esimerkiksi kardemummalla, kanelilla, omenapaloilla, banaaniviipaleilla tai kuivatuilla hedelmillä.

Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuista, ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X