Varhaiskaali-sitrussalaatti ja katkarapuja

Varhaiskaali-sitrussalaatti ja katkarapuja 

4 annosta
30-60 min
Helppo
Varhaiskaali on riittoisa, maukas ja ruokaisa salaattiaine.

Ainekset

1/2 varhaiskaali
2 pientä punasipulia
100 g pinaattia
2 rkl seesamiöljyä
2 verigreippiä tai -appelsiinia
3 rkl paahdettuja maapähkinöitä
200 g pakastekatkarapuja

Kastike

0,5 dl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
3–4 kevätsipulin vartta
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi varhaiskaali ja punasipulit. Puhdista pinaatti. Kuumenna öljy vokkipannussa ja lisää kaalit sekä sipulit. Paista niin, että kaali hieman pehmenee ja kääntele joukkoon pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Leikkaa sitrukset kuorettomiksi lohkoiksi ja purista mehut talteen.

3. Kaada kaaliseos salaattivadille ja lisää sitruslohkot. Ripottele pinnalle maapähkinät.

4. Sekoita sitrusmehun joukkoon muut kastikkeen ainekset ja kääntele joukkoon sulatetut katkaravut. Lusikoi seos salaatin pinnalle ja tarjoile.

Vinkki! Anna katkaravuille vain lyhyt kastikekylpy. Näin niistä ei tule sitkaita.

Lisää ruokia raikkaasta varhaiskaalista:  

kaali-raejuustosalaatti

Kaali-raejuustosalaatti

927278-varhaiskaalitacot.jpg

Varhaiskaalitacot

korealainen kaalisalaatti

Korealainen varhaiskaalisalaatti

Kotiliesi.fi: Kaali-pähkinäcaesar

Tunnisteet

Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat