Reseptit

Varhaiskaalitaskut

Varhaiskaalitaskut saavat tässä reseptissä täytteeksi couscousryynejä, vihanneksia ja fetajuustoa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaiskaalitaskut

  • 1 varhaiskaali

täyte:

  • 2 dl (täysjyvä)couscousryynejä
  • 1 punainen paprika
  • 2 tomaattia
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • ripaus sokeria
  • 1 dl hienonnettua minttua
  • 100 g fetajuustoa muruina

dippikastike:

  • 1 dl soijakastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 vihreä chilipalko siemenet poistettuna
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Varhaiskaalitaskut tehdään näin:

1. Valmista ensin täyte. Mit­taa suureen kulhoon 2 desiä couscousryynejä ja 2 desiä kyl­mää vettä. Lisää puolikkaan limetin mehu ja ripaus suolaa. Anna turvota noin 20 minuuttia ja sekoita haarukalla ilmavaksi.

2. Kuutioi paprika ja tomaatti pieneksi ja hienonna kesäsipu­lit. Lisää couscousin sekaan. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Valmista kastike. Hienon­na chili ja sekoita kaikki ainek­set kastikkeeksi.

4. Kuumenna vesi suuressa kattilassa. Irrota kaalista lehtiä ja upota niitä muutama kerrallaan noin 10 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta lehdet reikäkau­han avulla siivilään. Taputtele lehdet keittiöpyyhkeellä kuivik­si. Täytä kaalinlehdet couscous­täytteellä ja tarjoile varhaiskaalitaskut dipin kera.

Kokeile myös paahdettua varhaiskaalia, grillattua varhaiskaalia tai varhaiskaalista tehtyjä kevätkääryleitä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa eri kaaleista – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit valkokaalista broccoliniin

X