Värikäs salaatti
Välimeren tuulahduksia ruokapöytään tuova värikäs salaatti nautitaan täysjyväleivän kera. Mozzarella, oliivit ja artisokansydämet tekevät salaatista maukkaan aterian.
Ainekset
- 4-6 luumutomaattia
- 1 prk artisokansydämiä (öljyssä tai vedessä)
- 200 g (buffalo)mozzarellaa (rasvaa 25 %)
- 100 g mustia kivettömiä oliiveja
- iso nippu basilikaa
kastike:
- 4 rkl oliiviöljyä (extra virgin)
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 4 hienonnettua säilöttyä anjovisfileetä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Nauti Välimerellinen värikas salaatti kevyenä lounaana täysjyväleivän kanssa.
- Puolita pienehköt luumutomaatit. Leikkaa isot neljään osaan. Jos tomaatit ovat mauttomia, ripauta niille hieman oliiviöljyä, sokeria ja kuivattua timjamia ja kuivaa niitä 80-asteisessa uunissa yön yli.
- Valuta artisokat ja viipaloi juusto.
- Lado salaattikulhoon kerroksittain tomaattia, artisokkaa, juustoa, basilikaa ja oliiveja.
- Sekoita kastikeainekset ja valuta salaatille.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous