Reseptit

Värikäs salaatti

Välimeren tuulahduksia ruokapöytään tuova värikäs salaatti nautitaan täysjyväleivän kera. Mozzarella, oliivit ja artisokansydämet tekevät salaatista maukkaan aterian.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-6 luumutomaattia
  • 1 prk artisokansydämiä (öljyssä tai vedessä)
  • 200 g (buffalo)mozzarellaa (rasvaa 25 %)
  • 100 g mustia kivettömiä oliiveja
  • iso nippu basilikaa

kastike:

  • 4 rkl oliiviöljyä (extra virgin)
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 hienonnettua säilöttyä anjovisfileetä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Nauti Välimerellinen värikas salaatti kevyenä lounaana täysjyväleivän kanssa.

  1. Puolita pienehköt luumutomaatit. Leikkaa isot neljään osaan. Jos tomaatit ovat mauttomia, ripauta niille hieman oliiviöljyä, sokeria ja kuivattua timjamia ja kuivaa niitä 80-asteisessa uunissa yön yli.
  2. Valuta artisokat ja viipaloi juusto.
  3. Lado salaattikulhoon kerroksittain tomaattia, artisokkaa, juustoa, basilikaa ja oliiveja.
  4. Sekoita kastikeainekset ja valuta salaatille.
X