Reseptit

Värikkäät uunijuurekset

Reiluilla leipäpaloilla rikastettujen uunijuuresten seuraksi sekoitetaan kastike kermaviilistä ja yrteistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni bataatti
  • 1-2 palsternakkaa
  • 1 paprika
  • 2 punasipulia
  • 1 nauris tai pala lanttua
  • 3 viipaletta maalaishiivaleipää
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl voita
  • loraus juoksevaa hunajaa
  • sormisuolaa
  • pippuria
  • timjamia
  • juustoraastetta

Valmistusohje

 

1. Paloittele kuorittu bataatti, palsternakka ja sipulit. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Pane kasvikset uunivuokaan ja kääntele sekaan öljy, hunaja ja mausteet. Lisää kasvisten päälle voinokareita ja paahda kasvikset 200-asteisessa uunivuoassa kypsiksi.

2. Sekoittele tarvittaessa kypsennyksen aikana. Lisää vuokaan kypsennyksen loppupuolella reiluiksi paloiksi leikatut ja kevyesti öljyllä kostutetut leipäpalat ja vähän juustoraastetta. Jatka kypsennystä, kunnes leipä saa väriä.

X