Vegaanin miso-ramen
Kun possun vaihtaa tofuun ja liemen maustaa vegaanisella tarella sekä misotahnalla, syntyy maistuva keitto, joka sopii myös kasvisruokailijalle. Loistava lounasidea!
Ainekset
liemi:
- 2 kombu-merilevän palaa
- 4 dl kuivattuja siitakesieniä
- 2.5 l laadukasta kasvislientä (esim. Puljonki)
- 2.5 l vettä
- 2 isoa keltasipulia, halkaistu kuorineen
- 1/2 valkosipuli, kuorineen
- 3 porkkanaa, pestyinä ja paloiteltuina
- 1 palsternakka, pesty ja paloiteltu
Tare-kastike:
- 4 dl keitettyjä siitakesieniä
- 1.5 dl sakea
- 2.5 dl vaaleaa soijaa (usukuchi) tai vähäsuolaista tamarisoijaa
- 2.5 dl makeaa sakea (mirin)
lisukkeet:
- 400 g kiinteää tofua
- 4 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 400 g vehnä- tai sobanuudeleita
- 4 rkl vaaleaa misotahnaa
- taressa maustuneita siitakesieniä
- ruopattua jäähdytettyä lehtikaalia
- kevätsipulia
- fermentoituja bambunversoja
- togarashia (japanilaista chiliä)
Valmistusohje
Ramen-keiton vegaaniversiossa possu vaihtuu tofuun ja liemi keitetään kuivatuista siitakesienistä sekä kasviksista ja maustetaan lopuksi vegaanisella tarella ja misotahnalla. Vegaanin miso-ramenissa olevat siitakesienet keitetään kahteen kertaan. Lopputulos on umamia täynnä.
Tällä reseptillä tulee noin 21/2 l valmista ramen-lientä.
Valmista ramen-liemi näin:
1. Lämmitä uuni 230 asteeseen. Huuhtele merilevä ja sienet kylmän veden alla nopeasti.
2. Kiehauta kasvisliemi ja vesi, sammuta lämpö ja lisää merilevä. Anna hautua 10 minuuttia, jonka jälkeen voit poimia merilevän pois.
3. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet reippaasti väriä.
4. Anna liemen kiehahtaa uudestaan, lisää sienet ja paahdetut kasvikset ja anna kiehua vähintään 1,5 tuntia, kunnes puolet liemestä on jäljellä. Siivilöi liemi ja otasiitakesienet talteen tarea varten.
Tare-kastike:
Kaada kattilaan sake, soija ja mirin. Lisää joukkoon keitetyt siitakesienet ja keitä hiljalleen tunti, kunnes kastike on keittynyt kasaan puolella. Ota siitakesienet talteen ja tarjoile keiton kanssa.
Valmista lisukkeet:
1. Kuivaa tofu talouspaperilla, kuutioi ja pyörittele seesaminsiemenissä ja paista öljyssä rapsakaksi.
2. Mausta kuuma ramen-liemi tarella, laita joukkoon nuudelit ja keitä al denteksi. Mausta misotahnalla.
3. Asettele keiton päälle tofu, taressa maustuneet sienet, ryöpätty lehtikaali, hienonnettu kevätsipuli ja bambunversot. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä ja togarashilla.
Katso myös:
Kevyt ramen-keitto
Broileriramen
Kotiliesi.fi: Ramen-keitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous