Reseptit

Vehreä välipalaleipä

Voileivästä kuorituu varsin kelpo välipala, kun valitset vaalean vehnäleivän sijaan täysjyväleipää ja sujautat väliin avokadoa, vähärasvaista palvikinkkua sekä raikkaita vihanneksia. 

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Täysjyväleipäviipaleiden välissä on avokadoa, palvikinkkua ja raikkaita vihanneksia.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vehreä välipalaleipä:

  • 4 viipaletta täysjyväleipää
  • 1 avokado
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 10 viipaletta kurkkua
  • 2 viipaletta kevyttä palvikinkkua
  • reilu kourallinen ituja

Valmistusohje

Välipalaleipä valmistuu näin:

1. Paahda leivät rapeiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Murskaa se haarukalla ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria sekä sitruunamehulla.

2. Lusikoi avokadotahnaa kahdelle leivälle ja asettele päälle kurkkuviipaleet sekä palvikinkku. Lisää leivälle reilusti ituja ja käännä päälle toinen rapea leipäviipale. Nautiskele välipalaleipä heti tai ota evääksi.

Katso myös:

Avokadosandwich Ruoka.fi

Kasvissandwichit Ruoka.fi

Lämmin leipä x 8 Kotiliesi.fi

X