Venäläinen silli
Valmista silli venäläiseen tapaan, jolloin sillin kylkeen tulee majoneesipohjainen sinappikastike, punajuuria, suolakurkkua ja kananmunaa. Anna sillin maistua hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilemista.
Ainekset
- 4 kpl matjessillifileetä
- 4 kpl etikkapunajuurta kuutioina
- 2 kpl suolakurkkua kuutioina
- 1-2 punasipulia silputtuna
- 3 rkl kaprista
- 4 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
kastike:
- 1 dl majoneesia
- 2 dl smetanaa tai ranskankermaa
- 2 rkl sinappia
- mustapippuria
Valmistusohje
◆ Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi. Pane palat vieriviereen tarjoiluvadille.
◆ Kuori keitetyt kananmunat ja hienonna haarukalla erikseen kanamunanvalkuaiset ja -keltuaiset. Sekoita kastikeainekset keskenään ja mausta kastike mustapippurilla. Levitä kastike sillipalojen päälle.
◆ Asettele etikkapunajuuret, suolakurkut, keltuais- ja valkuaissilppu sekä hienonnettu sipuli raidoiksi kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle kaprikset. Anna sillin maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous