Reseptit

Venäläinen silli

Valmista silli venäläiseen tapaan, jolloin sillin kylkeen tulee majoneesipohjainen sinappikastike, punajuuria, suolakurkkua ja kananmunaa. Anna sillin maistua hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilemista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl matjessillifileetä
  • 4 kpl etikkapunajuurta kuutioina
  • 2 kpl suolakurkkua kuutioina
  • 1-2 punasipulia silputtuna
  • 3 rkl kaprista
  • 4 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa

kastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 2 rkl sinappia
  • mustapippuria

Valmistusohje

◆ Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi. Pane palat vieriviereen tarjoiluvadille.
◆ Kuori keitetyt kananmunat ja hienonna haarukalla erikseen kanamunanvalkuaiset ja -keltuaiset. Sekoita kastikeainekset keskenään ja mausta kastike mustapippurilla. Levitä kastike sillipalojen päälle.
◆ Asettele etikkapunajuuret, suolakurkut, keltuais- ja valkuaissilppu sekä hienonnettu sipuli raidoiksi kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle kaprikset. Anna sillin maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista.

X