Reseptit

Veneperunat

Veneperunat maustetaan paparikamausteella ja suolalla. Ne maistuvat monenlaisten ruokien lisukkeena.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Veneperunat

  • 8 (n. 800 g) kiinteää perunaa
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus pippurisekoitusta
  • (1 tl chilijauhetta)
  • (1 tl rosmariinia)

Valmistusohje

Veneperunat tehdään näin:

1. Pese perunat huolellisesti. Puolita perunat pituussuunnassa ja leikkaa kukin puolikas 3-4 lohkoksi.

2. Voitele lohkot öljyyn kastetulla pullasudilla. Ripottele päälle mausteet.

3. Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Katso myös: Gratinoidut perunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?

X