Reseptit

Veriappelsiini-mozzarellasalaatti

Hapokkaanmakea veriappelsiini ja täyteläinen mozzarella luovat vastustamattoman makuparin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 veriappelsiinia
  • 1 pallo (125 g) mozzarellaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

2. Leikkaa veriappelsiineista kuoret pois terävällä veitsellä siten, että myös uloin ohut kalvo irtoaa.

3. Viipaloi appelsiinit ja asettele ne lautasille. Revi päälle mozzarella ja ripottele pinnalle tuoreita basilikanlehtiä.

4. Viimistele annokset kastikkeella ja tarjoile.

Sitrukset raikastavat salaatit:

appelsiini-avokadosalaatti

Appelsiini-avokadosalaatti

Raikas fenkoli-greippisalaatti

Fenkoli-greippisalaatti

appelsiinisalaatti

Appelsiinisalaatti

Kotiliesi.fi: Halloumi-salaatti

X