Vietnamilainen kesäkeitto
Vietnamilaisen kesäkeiton juju on kirkas, mausteinen liemi, jonka maun voi halutessaan pyöristää kookosmaidolla.
Ainekset
Vietnamilainen kesäkeitto:
- 200 g täysjyvänuudeleita
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tähtianista
- 2 rkl tummaa sokeria
- 1 1/4 l kasvislientä
- 3 nippuporkkanaa
- 2 nippua sipulia
- 2 valkoista naurista
- pala kaalia
- herneitä
- 1 limetin mehu
- 1 punainen chili
- 1 rkl thai-kalakastiketta
- 1 rkl soijaa
- tuoretta korianteria, minttua ja basilikaa
Valmistusohje
1. Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää tähtianikset ja sokeri. Suikaloi kasvikset ja lisää ne liemeen.
2. Anna kiehua noin 5 minuuttia ja lisää limettimehu, viipaloitu chili, kalakastike ja soija. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa ne annoskulhojen pohjalle. Kauho päälle keitto ja lisää pinnalle reilusti tuoreita yrttejä.
Katso myös:
Piparjuurella maustettu kesäkeitto, Ruoka.fi
Vihreä kesäkeitto, Ruoka.fi
Yrttinen kesäkeitto, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous