Reseptit

Vietnamilaiset kasvissämpylät

Täytetty sämpylä on loistava välipala. Vietnamilaiseen tyyliin valmistettuna se saa täytteekseen rapeita kasviksia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 täysjyväsämpylää
  • 1 porkkana
  • pala retikkaa
  • 10 cm:n pala kurkkua
  • 1 kevätsipuli
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl limettimehua
  • ituja
  • korianteria
  • 2 rkl tavallista majoneesia tai cashewmajoneesia
  • chilikastiketta

Valmistusohje

Vietnamilainen rapeilla kasviksilla täytetty bánh mi -sämpylä on loistava treenipäivän välipala.

Leikkaa porkkana, retikka, kurkku ja kevätsipulit suikaleiksi. Mausta suikaleet riisiviinietikalla ja limettimehulla ja majoneesi chilikastikkeella. Halkaise sämpylät ja täytä kasviksilla. Lisää majoneesikastiketta. Kääri leivät paperiin.

Katso myös:

Kasvishampurilaiset

Avokado-tofuleivät

Vietnamilaiset possuleivät

Kotiliesi: Aasialaiset hot dogit

X