Vietnamilaiset kesäkääryleet
Riisipaperiarkkien rullaustekniikan oppii muutaman kerran jälkeen. Vietnamilaisten kesärullien kastikkeeksi sopii myös valmis sweet chili -kastike.
Ainekset
- 12 riisipaperiarkkia
täyte
- 100 g riisivermiselliä eli riisinuudelia
- 1 iso porkkana
- 1/2 kurkku
- 1 avokado
- 12 sydän- tai roomansalaatinlehteä
- 1 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja korianteria
lisäksi
- noin 200 g kylmäsavulohta tai kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä
Nuoc cham -dippikasTike
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 1/2 tl sambal oelek -chilitahnaa
- 1 limetin mehu
- 1 rkl vettä
- 1 1/2 rkl vietnamilaista kalakastiketta
Valmistusohje
1. Pehmennä vermisellit kuumassa vedessä liottamalla pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa kurkun kanssa ohuiksi suikaleiksi. Julienne-kuorijalla saat kasviksista ohuita suikaleita.
3. Halkaise avokado, poista kivi, lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle ja viipaloi. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Viipaloi kylmäsavulohi tai valuta katkaravut.
4. Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan kuumaan, ei kiehuvaan, veteen 10–15 sekunniksi, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt. Nosta suorana reunoista pidellen työlaudalle.
5. Levitä täytteet 3–4 sentin päähän arkin alaosasta. Nosta pohjalle ensimmäiseksi täyte, jonka haluat näkyvän päällimmäisenä.
6. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle.
7. Taita reunat täytteen päälle.
8. Kääri tiukalle rullalle. Valmista kaikki rullat samoin tavoin. Älä kasaa päällekkäin, koska riisipaperit tarttuvat toisiinsa.
9. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa kääryleiden dippikastikkeena.
Lisää rullailtavaa:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous