Reseptit

Vihreä kasvispasta

Tämä helppo kasvispasta on valmista vartissa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g täysjyväpastaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1-2 kynttä valkosipulia
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 100 g pinjansiemeniä (tai cashewpähkinöitä)
  • 200 g vihreitä papuja (pitkiä, pakaste käy)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl vastarouhittua pippuria
  • 250 g keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 150 g rucolaa

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna, silppua basilika, rouhi siemenet ja pätki pavut.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja lisää kasvisliemikuutiot keitinveteen. Höyrytä pavut juuri ja juuri kypsiksi.

3. Kaada pastasta vesi pois, lisää valkosipuli, basilika, siemenet, pavut, öljy, suola ja pippuri ja nostele kahdella haarukalla sekaisin.

4. Asettele tarjolle rucolanlehtien ja halkaistujen tomaattien kanssa.

Vinkki: Vaihtele kasviksia ja lisää tomaattikastiketta.

1740 kj (410 kcal) / annos

X