Vihreä kevätkeitto
Vihreä kevätkeitto maistuu sekä kuumana että kylmänä. Voit viimeistellä keiton myös vaikkapa murennetulla feta- tai vuohenjuustolla.
Ainekset
- 500 g parsakaalia
- 1 pieni purjosipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 l kasvislientä
- 4 dl kookosmaitoa
- 100 g tuoretta pinaattia
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus pippuria
viimeistelyyn
- paahdettuja kurpitsansiemeniä
- versoja tai ituja
Valmistusohje
1. Pese ja paloittele parsakaali varsineen ja purjosipuli. Hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna oliiviöljy kasarissa tai kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää parsakaalit ja sekoita. Lisää myös kasvisliemi ja kookosmaito. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, niin että värit vielä säilyvät.
3. Lisää pinaatti ja basilika. Hauduta pari minuuttia ja soseuta keitto tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
4. Jaa keitto kulhoihin ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja versoja tai ituja.
Lisää keväisen raikkaita keittoja:
Helppo herne-kevätsipulikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous