Vihreä linssi-leipäsalaatti
Linssisalaatin maku paranee, kun annat sen maustua kylmässä muutamia tunteja ennen tarjoilua. Salaatti säilyy hyvänä lounaaseen saakka myös huoneenlämmössä.
Ainekset
- 2 dl vihreitä linssejä
- vettä
- suolaa
- 4 viipaletta ruisleipää
- 1/2 tuorekurkkua
- 100 g lehtikaalia
- 250 g keltaisia kirsikkatomaatteja
- 1 dl hienonnettua minttua
- 1 dl hienonnettua basilikaa
- 200 g pakasteherneitä
- 1 dl kalamataoliiveja
- 2 rkl pieniä kapriksia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- ripaus sokeria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit pienireikäisessä siivilässä kylmällä vedellä. Keitä linssejä suolalla maustetussa reilussa vedessä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada linssit siivilään ja valuta. Paahda ruisleipäviipaleet leivänpaahtimessa rapeiksi ja leikkaa kuutioiksi.
2. Huuhtele kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Hienonna mintun ja basilikan lehdet.
3. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
Vinkki: Jos haluat, että leipäkuutiot ovat tarjoiltaessa rapeita, pakkaa krutongit paperipussiin ja lisää salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Leipä tuo ruokaisuutta salaatteihin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous