Reseptit

Vihreä vokki

Annoksesta kasvisvokkia lisukkeineen elimistö saa roppakaupalla rautaa, hyvälaatuista proteiinia ja vitamiineja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g lehtikaalia
  • 1 porkkana
  • 1 rasia ruskeita herkkusieniä
  • 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria

Lisäksi

  • keitettyjä linssejä ja/tai kvinoaa

Valmistusohje

1. Ryöppää lehtikaalia noin minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Valuta lehdet. Poista karkeimmat
lehtiruodit ja silppua kaali. Viipaloi herkkusienet, suikaloi porkkana. Silppua chili, viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy vokkipannulla. Pikapaista kasvikset parissa erässä. Yhdistä kasvikset ja mausta soijalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoa vokin kanssa linssejä ja/tai kvinoaa sekä cashewmajoneesia.

Katso myös:

Kiinankaaliwok

Juureswok

Kasvis-tofuwokki

Kotiliesi: Kaali-kasvisvokki

X