Vihreä vokki
Annoksesta kasvisvokkia lisukkeineen elimistö saa roppakaupalla rautaa, hyvälaatuista proteiinia ja vitamiineja.
Ainekset
- 150 g lehtikaalia
- 1 porkkana
- 1 rasia ruskeita herkkusieniä
- 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 2 rkl öljyä
- 2 tl soijakastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa, mustapippuria
Lisäksi
- keitettyjä linssejä ja/tai kvinoaa
Valmistusohje
1. Ryöppää lehtikaalia noin minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Valuta lehdet. Poista karkeimmat
lehtiruodit ja silppua kaali. Viipaloi herkkusienet, suikaloi porkkana. Silppua chili, viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy vokkipannulla. Pikapaista kasvikset parissa erässä. Yhdistä kasvikset ja mausta soijalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoa vokin kanssa linssejä ja/tai kvinoaa sekä cashewmajoneesia.
Katso myös:
Kotiliesi: Kaali-kasvisvokki
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous