Reseptit

Vohvelit ja katkaraputäyte

Vohvelit ja katkaraputäyte sopii evääksi kesäiselleretkelle, kunhan varaat kylmäkallet mukaan. Herkullinen katkaraputäyte natsaa rapeiden vohveleiden kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vohvelit ja katkaraputäyte

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 200 g kermaviiliä
  • 1/4 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 25 g sulatettua voita

Täyte

  • 200 g pakastettuja, kuorittuja katkarapuja
  • 4-5 rkl majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1/4 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Vohvelit ja katkaraputäyte tehdään helposti näin:

1. Anna katkarapujen ensin sulaa hitaasti jääkaapissa.

2. Tee vohvelitaikina: Vaahdota munat kulhossa. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

3. Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Nostele valmiit vohvelit ritilälle ja anna jäähtyä.

4.  Tee katkaraputäyte valmiiksi: Sekoita valutetut katkaravut ja muut täytteen ainekset.

Kokeile myös porkkanavohveleita, maukasta broileritäytettä vohveleille ja makeaksi jälkiruoaksi vohveli-vaahtokarkki-herkkupurkkeja.

Katso myös Kotiliesi.fi:stä Suklaapossu-blogin rapeat, munattomat vohvelit.

X